Czy twój pies nie lubi jazdy? Spróbuj podać mu te ciastka przed podróżą. Kefir, podobnie jak inne sfermentowane produkty mleczne, harmonizuje trawienie, anyż i imbir łagodzą pobudzone trawienie i tłumią nudności. A jeśli pliki cookie nie pomogą, spróbuj dostosować swój styl jazdy.
Około 30 sztuk
Przygotowanie: 45 minut
250 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
60 g mąki sojowej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżka mielonego imbiru
1 łyżeczka anyżu
1 jajko
3 łyżki miodu
2 łyżki oliwy z oliwek
200 ml kefiru
2 cm imbiru
mąka orkiszowa
Przesiej mąkę do miski, wymieszaj z sodą oczyszczoną, mielonym imbirem i anyżem. Ubij jajka, miód, olej i kefir, dodaj do suchych składników i zrób gładkie ciasto. Obierz świeżego imbiru, zetrzyj ciasto i wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 180 ° C, wyłożony papierem do pieczenia. Posyp mą dłonie mąką, pokrój mąkę wielkości orzecha włoskiego z ciasta posypaną mąką łyżką, uformuj bułki i umieść je na blasze do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 8-10 minut brązowy. Wyjmij i pozwól ostygnąć. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.
Przepis pochodzi z książki kucharskiej psa „Nie szczekaj i nie jedz”. Znajdziesz prawie 80 przepisów, opracowanych przez zespół kucharzy i dietetyków psów. W rezultacie większość przepisów może cieszyć się właścicielami, którzy prawdopodobnie są na talerzu, aby zakończyć.
Książkę kucharską można kupić na stronie www.kucharkapropsy.cz lub w kilku księgarniach. Ponadto kupno dobrego czynu, ponieważ 15% sprzedaży książki idzie na pomoc potrzebującym psom.
www.facebook.com/kucharkapropsy/
www.instagram.com/nestekej_a_jez/ (@nestekej_a_jez)